Tuesday, March 22, 2011

Το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας

Θα ακούσετε συχνά την άποψη ότι ο καλύτερος τρόπος να πετύχουμε τους στόχους μας - είτε αυτοί έχουν να κάνουν με το σώμα είτε όχι - είναι να έχουμε ισχυρή θέληση και πειθαρχία. Αποφασίζουμε ξεκάθαρα τι θέλουμε, καταστρώνουμε το σχέδιο, και μετά απλά αναγκάζουμε τον εαυτό μας να το ακολουθήσει.

Δυστυχώς δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Στη χαρτιά, η παραπάνω θεωρία φαίνεται τέλεια. Όμως, ακόμα και αν ανήκετε στις λίγες περιπτώσεις με ατσάλινη δύναμη θέλησης, κάποια στιγμή αυτή η δύναμη θα εξαντληθεί.

Δύο τρόποι υπάρχουν λοιπόν να εξασφαλίσετε τις προσπάθειές σας:
1. Να έχετε ισχυρούς προσωπικούς λόγους για αυτό που επιδιώκετε - ή ακόμα καλύτερα, να το έχετε ανάγκη, και ειλικρινά να μην μπορείτε χωρίς αυτό.
2. Να διαπιστώσετε μόνος σας τι είναι αληθινό και σωστό να κάνετε, και με βάση αυτό να πάρετε την απόφαση για μόνιμες αλλαγές.

Το πρώτο είναι ακριβώς η αιτία που άτομα με όχι υπερβολικά παραπανίσια κιλά δεν κατορθώνουν ποτέ να τα χάσουν: δεν βρίσκουν επαρκείς λόγους για να δικαιολογήσουν στον εαυτό τους τις θυσίες που απαιτούνται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η μόνη λύση είναι ο δεύτερος τρόπος.

Τον οποίον εγώ μεταφράζω ως εξής: ξεχάστε τις προσωρινές και σύντομες "λύσεις" (δίαιτες), και αντ' αυτών επικεντρωθείτε σε αρχές. Για παράδειγμα, αν συνειδητοποιήσετε (με το δικό σας ψάξιμο και τη δική σας λογική) ότι οι υδατάνθρακες δεν προσφέρουν τίποτα στην υγεία σας και συμβάλλουν στο παραπανίσιο βάρος, τότε ίσως πάρετε επιτέλους την απόφαση να τους κόψετε μια για πάντα. Αν καταλάβετε ότι η καθημερινή κίνηση είναι κάτι απαραίτητο για το σώμα, ίσως καταφέρετε να την εντάξετε φυσικά μέσα στο πρόγραμμά σας.

Και κάνοντας αυτά, θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα που καμία πειθαρχία και καμία δίαιτα δεν πρόκειται ποτέ να σας δώσει.

View the post in English.

No comments:

Post a Comment