Tuesday, March 1, 2011

Πώς να οδηγήσετε τις θερμίδες στα σωστά σημεία

Το Άγιο Δισκοπότηρο του bodybuilding (αλλά και του fitness) είναι η καύση λίπους και η ανάπτυξη μυών. Σε γενικές γραμμές, πετυχαίνουμε το πρώτο με διατροφή και αεροβική, και το δεύτερο με διατροφή και βάρη.

Δυστυχώς όμως, οι αποθηκευτικοί μηχανισμοί του σώματος είναι περίπλοκοι. Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πού θα αποθηκευτεί η τροφή που καταναλώνουμε, ειδικά αν η τροφή αυτή δεν είναι και της καλύτερης ποιότητας.

Σήμερα όμως σας έχω τη λύση! Και είναι πολύ απλή.

Πριν από κάθε γεύμα, κάντε 2-3 λεπτά ελαφριών ασκήσεων για τους βασικούς μυς. Αυτό θα ενεργοποιήσει τους ειδικούς υποδοχείς των μυών, κι έτσι η τροφή θα αποθηκευτεί εκεί και όχι στα λιποκύτταρα.

Μπορείτε να κάνετε για παράδειγμα 20 καθίσματα, 10 pushups και 10 έλξεις στο μονόζυγο. Αν έχετε μικρούς αλτήρες στη διάθεσή σας, χρησιμοποιήστε τους. Άλλη καλή και φορητή λύση είναι τα λάστιχα γυμναστικής.

Αυτό είναι το βασικό βήμα. Αλλά το ιδανικό είναι να επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 ώρες μετά το γεύμα, που η πέψη θα ολοκληρώνεται και τα θρεπτικά συστατικά θα κυκλοφορούν σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο αίμα.

Πιο απλό και συνάμα αποτελεσματικό "κόλπο" δεν έχω να σας δώσω. Εφαρμόστε το!


View the post in English.

No comments:

Post a Comment